Mariënwaerdt

Heerlijkheid Marienwaerdt

Marienwaerdt is een 900 hectare groot landgoed in de Betuwe, waar heerlijke biologische producten geteeld en verwerkt worden. Wij hebben een breed assortiment van deze producten in de winkel; jams en marmelades, honing, vruchtensappen, chutneys, advocaat, mayonaise, mosterdsaus, koekjes en meel. Perfect om cadeau te geven, maar ook heel fijn om zelf van te genieten!


Moestuinjams, geleien en marmelade’s worden zoveel mogelijk met fruit uit onze eigen moestuin gemaakt en is geheel biologisch. Het assortiment jams bestaat uit pure en gemengde soorten die nog steeds naar oude Mariënwaerdtse recepten worden bereid. Marmelade is een soort jam waarin de schillen van citrusvruchten met het vruchtvlees worden verwerkt. Hierdoor heeft het een bitterzoete smaak. Marmelade is heerlijk op toast, bijvoorbeeld bij een vruchtensalade.

De Landgoedsappen worden gemaakt van de rijke oogst van de monumentale hoogstamfruitbomen langs de Appeldijk. Verrassende combinaties als Appel Aardbeien of Appel Vlierbessen sap zijn smakelijke en gezonde dorstlessers.

De Chutneys van het landgoed bestaan uit een combinatie van groenten, fruit, kruiden en specerijen die met azijn en suiker tot een zoetzure saus wordt gekookt. Chutney is de verzamelnaam voor een oorspronkelijk Indiase specialiteit. Chutneys geven een bijzonder accent aan koud of warm vlees, paté, gevogelte, rijstgerechten en kaas.

Recent Posts